İSTANBUL / BAĞCILAR - Hikmet Nazif Kurşunoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şbt

Bugün günlerden şiir ve bizler de çocuklar gibi şeniz

Şbt

Okulumuz 12. Sınıf öğrencileri Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla "Tarihe Yolculuk: Bursa" gezisine katıldılar.

Şbt

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Bölümü 11/A sınıfı öğrencileri, Teknolojinin geçmişten günümüze değişimini incelemek üzere Rahmi Koç Müzesine gezi düzenlediler.

Okulumuzun 2023 yılı bilançosu aşağıda sunulmuştur.

Kas

Bu yılki okul aile birliği toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıya katılan veli, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Okumak, hayal etmenin başlangıcıdır. Hür maviliklerin ve güzelliğin yegâne temeli okumanın yolundan geçer. Bizde okulumuzda

her gün yaşımız kadar okuyor ve geleceğin dünyasını kelimelerin gücü ile inşa ediyoruz.

Ara

Okulumuz Hikmet Nazif Kurşunoğlu MTAL ile Konya Kadınhanı MTAL ortak eTwinning yapıyor.

Projede Çocuk Gelişimi, Moda Tasarım ve Bilişim Bölümleri öğrencileri çeşitli görevleri paylaşarak okul öncesi eğitim çağındaki öğrencilerin umutlarını canlandırıyor.

Projemizin adı olan "Umudunu Birlikte Taşıyorum" ana okulu çağındaki çocukların hayalllerini oyuncaklara  ve çantalara dönüştürmeyi hedeflemiştir.

Ekm

Okulumuzun uygulama anasınıfları Pamuk Şekerler Sınıfı ve Parlayan Yıldızlar Sınıfı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun.

Ekm

Türk Kızılay ve Bağcılar belediyesi işbirliğiyle düzenlenen afet farkındalığı eğitiminde öğrencilerimize ülkemizde yaşanan yanginlar ve yasanmasi muhtemel yanginlar karsisinda neler yapilmasi gerektiğihakkinda bilgi verildi. Eğitim sonunda ogrencilerimiz yangin farkındalığı semineri katilim belgesi aldilar

Ekm

18 Eylül 2021 Salı günü okulumuz bilişim bölümünden seçilen 40 öğrenci ile bölüm öğretmenleri teknofest gezisine katılmışlardır. Keyifli geçen geziden bazı kareler...

Şbt

Bütün paydaşlara açık felsefe, ilahiyat, psikoloji, sosyoloji ve eğitim bilimleri vb. disiplinlerin de işe koşulduğu,  geniş katılımlı bir eğitim ve ahlak kongresi yapılacaktır. Okul odaklı, okulun bileşenlerinden hareketle yönetici, öğretmen, veli ve öğrenci ahlakının sorgulandığı, bir bütün olarak insanı onurlandıran; toplumsal huzuru, barışı, saygıyı, sevgiyi besleyen ve geliştiren bir ahlak anlayışının eğitim sisteminde nasıl tesis edilebileceği, yeniden nasıl yeşertilebileceği çerçevesinde tartışmalar yapılacaktır. Bakanlığımız eğitim sisteminde ahlak eğitimini yeniden yapılandırma konusunda gelecek vizyonu oluşturmasına yönelik fikir alışverişlerine ve disiplinlerarası tartışmalara zemin hazırlayacak kongreye ait detaylı bilgilere ve başvuru formuna doğrudan http://egitimahlakkongresi.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılmaktadır.