İSTANBUL / BAĞCILAR - Hikmet Nazif Kurşunoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Veli Toplantısı 12 Mayıs 2024 Pazar günü saat 13:00 da okulumuzda yapılacaktır. Tüm velilerimizi bekliyoruz.

May

Okulumuzun 11-B Çocuk Gelişim sınıfı öğrencileri ruhlarından damıttıkları renklere taşları boyadı ve ortaya böyle rengarenk ürünler çıktı. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Mustafa Kemal Atatürk: "Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır." diyor, bizde okulumuzda spora gereken önemi veriyor ve sınıflar arası voleybol turnuvaları düzenliyoruz. Çocuklarımız hem eğleniyor hem de sağlıklı yaşamak adına sporun önemini yaşayarak öğreniyor.

May

Bugün, ulusal egemenliğin ve çocuk haklarının kutlandığı özel bir günü birlikte kutluyoruz! Çocuklarımızın geleceği için umut dolu adımlar atmak, onların haklarını ve mutluluğunu ön planda tutmak için bir araya geldik. 23 Nisan; çocukların sevinci, onların ruhlarından süzülen çiçeklerin umutlarla berrak gökyüzünde birleşimi … Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bu bayram, tüm çocukların kalbinde güzelliğin ışığını yaksın, yüzlerinde sonsuz tebessümler bıraksın. Barış, sevgi sonsuzluğa mühürlensin; geleceğe umutla, sevgiyle bakan çocuklarımızın varlığı daim olsun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz  12-G Sınıfı öğrencileri yeteneklerini konuşturdu! Öğrencilerimizin makasından çıkan ürünler karşınızda, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Moda Tasarım Bölümü öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu dijital tasarım çalışmalarını panomuzda sergiledik

May

Peygamberimiz;  “Ramazan ayı bütün ayların, Kadir gecesi ise bütün gecelerin efendisidir.” diyor, bizlerde bu ayın kıymetini biliyor ve maneviyatımızın en derinlerinde hissediyoruz.  Hikmet Nazif Kurşunoğlu ailesi olarak bu mübarek ayda okulumuzda iftar tertip ettik, müdürümüzün, idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla soframızda ramazanın tüm bereketini, huzurunu ve kalplerde devşiren eşsiz çoşkusunu hissettik. Tekrar gel ey Şehr-i Ramazan, huzuru ve mutluluğu getir.  Daha nice iftarlara, nice Ramazanlara…

May

Bugün, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. 1985'de her 2500 çocuktan birinde görülürken, bugün doğan her 36 çocuktan biri otizm tanısıyla dünyaya geliyor. Ama erken tanı, yoğun ve sürekli eğitimle, otizmli çocuklar yeniden doğabiliyor..Okulumuz Çocuk Gelişimi Alanı öğrencileri ile erken tanının önemini vurgulamak ve otizmli bireylerin toplumda varlığını anımsatmak adına #otizmekirmiziisikyak adıyla etkinlik düzenlendi. 2/10 Nisan Otizm Farkındalık Haftası. Siz de yakanıza kırmızı kurdele takmayı, otizmli bireylere yanındayım demeyi unutmayın.

May

Öğrencilerimizi Kütüphane haftasında hazırlamış olduğu pano ile ‘’Kitap okumanın saati yoktur’’ temasını vurguluyor. Derler ki; ‘’Kitap okumanın tadını bilenler bilir ki, okumak deniz suyu içmek gibidir. İçtikçe susarsınız, susadıkça içersiniz.’’ Hikmet Nazif Kurşunoğlu Lisesi olarak okulumuzun kütüphanesini her an kontrol ediyor ve her geçen gün kitap sayısını arttırmak adına çalışmalarımızı yapıyoruz.

May

Yaşlılara gösterilen önem, o toplumun uygarlık göstergesidir. Sevgi ve saygıyı hak eden, bizleri yetiştiren ulu çınarlarımızın, 18–24 Mart “Yaşlılara Saygı Haftasını” kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuz uygulama anasınıfı Kar Taneleri şubesi olarak "Yaşlılara Saygı Haftasında" kültürümüzün kıymetli bir parçası olan yaşlılara saygıyı kısa bir drama çalışmasıyla göstermek istedik. Biliyoruz ki "Ağaç yaşken eğilir" ve bu yaşta kazandırılan her değer geleceğe yapılan en güzel yatırımdır.

Ne diyordu Akif Çanakkale şiirinde;

“Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor.” Evet, o gün çok güneşler battı; Türk milletinin ebedi güneşini yaşatmak için, ezelden beri hür yaşamış bu milleti dimdik ayakta tutabilmek için! Akif’in dediği gibi; Asım’ın nesli diyordum ya. Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.”Çanakkale ve daha nice savaşta eğilmedi başımız, eğilmeyecek!12 ve 18 Mart bizim için kutsal günler, birinde hürlüğümüzün sesini duyuyoruz, diğerinde bizler için ölüme koşan aziz askerlerimizi anıyoruz. İstiklal Marşımız “Korkma” diye başlıyor, Türk gençliği olarak bunu asla unutmuyoruz. 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kutlu olsun!

May

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bu eşsiz eserin önemini bir kez daha idrak ediyoruz. Bu marş, Türk milletinin tarih boyunca verdiği mücadeleleri ve kazandığı zaferleri anlatan eşsiz bir destandır. Okulumuzda bu önemli günü panolar oluşturarak ve şiir dinletisi yaparak anıyoruz.

May

1.       Dünya Kadınlar Günü: ‘’Dünyada her şey kadınların eseridir’’ diyor Mustafa Kemal Atatürk, onlar ki bize kimi zaman anne, kimi zaman abla, kimi zaman eş... Renkli kişilikleriyle dünyamızı renklendirenler, kadınlar iyi ki varlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

May

Okulumuzun uygulama anasınıfı olan Kar Taneleri şubesi,  müzik öğretmenimiz Kerem Büyükyaka’nın katkılarıyla Barış Manço şarkılarını söyledi. Çocuklar Barış Abilerini şarkılarıyla yad etti.

May

Öğrencilerimizle birlikte anılarımızda bir daha yenisini ekledik, Kartepe’de doyasına eğlenip karın ve eşsiz manzaranın tadını çıkarttık.